PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » OAMENI UITAŢI DE AUTORITĂŢI LA CÂNDEŞTI

OAMENI UITAŢI DE AUTORITĂŢI LA CÂNDEŞTI

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Localnicii din localitatea dâmbovițeană Cândești Deal se plang de indiferența autorităților locale și județene. Deși trăiesc într-o zonă în care peisajele par desprinse din povești, de cate ori merg spre case, pe drumurile neasfaltate, stau cu teama ca nu cumva stâlpii de iluminat sau copacii de marginea drumului să se prăbușească peste ei. Au făcut nenumărate sesizări, însă în zadar.

O zi întreagă, câţiba localnici din Cândeşti Deal nu au mai putut ajunge acasă, întrucât drumul a fost blocat de un copac rupt din rădăcini şi de un stâlt de iluminat care s-a prăbuşit din senin. Oamenii au anunţat autorităţile locale de incident, iar înainte au făcut multiple sesizări la societatea care furnizează energia electrică, însă nimeni nu a luat nicio măsură. Spre seara, câţiva muncitori au venit să cureţe zona.

Stâlpul a fost înlocuit rapid, însă şi cel nou va avea aceeaşi soartă.

Nu doar stâlpii sunt un pericol pentru localnici, ci şi copacii de pe marginea drumului.

Nucul nu poate fi tăiat de localnici şi nici de reprezentanţii administraţiei locale fără un specialist de faţă. Firele de înaltă tensiune sunt înconjurate de crăcile copacului, aspect care amplifică pericolul din zonă. Mai mult decât atât, nucul este o specie protejată prin lege şi nu poate fi tăiat decât în anumite condiţii.

Am încercat şi noi să obţinem o explicaţie de la reprezentanţii administraţiei locale, însă primarul, Georgeta Popa, este în concediu, iar viceprimarul a refuzat să vorbească cu jurnaliştii. O simplă înţelegere între conducerea localităţii şi furnizorul de energie electrică ar fi de ajuns pentru ca problema stâlpilor de iluminat strâmbi şi înconjuraţi de copaci să se rezolve. Între timp, însă, oamenii stau cu teamă şi, mai mult decât atât, pe timp de vară nici apă nu au. Ca şi în alte localităţi dâmboviţene şi în Cândeşti Deal, localnicii primesc apă cu porţia.

Localnicii din Cândești Deal trag un semnal de alarmă pentru autorități, amintindu-le că în spatele pădurii de pe Valea Dâmboviței este o mică localitate în care trăiesc sute de oameni, cu multiple probleme și fără niciun sprijin.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe