PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » OBLIGATORII ȘI NU PREA – VIDEO

OBLIGATORII ȘI NU PREA – VIDEO

de admin
2 vizualizări

De luna viitoare, teoretic toata lumea va trebui sa mearga la medicul de familie pentru a face controlale preventive, practic, insa, va fi imposibil. Medicii nu vor putea respecta noile reguli impuse de Ministerul Sanatatii, pentru ca autoritatile au uitat sa schimbe si legile legate de prezentarea la medic. Regulile actuale dau voie romanilor asigurati sa mearga sa faca investigatii doar atunci cand sunt bolnavi.
Antecedentele medicale, alimentatia, si stilul de viata vor fi analizate, de la 1 iunie, cu mare atentie de medicul de familie. In urma consultatiilor preventive, doctorul ii poate spune unui pacient la ce riscuri se expune, daca este predispus la diabet, cancer sau boli cardiovasculare. Riscograma, caci asa se numeste acest consult, va trebui facuta, obligatoriu, o data la trei ani, romanilor care au pana in 39 de ani si o data pe an pacientilor de peste 40 de ani.
In esenta totul suna bine pentru toata lume, insa lucrurile incep sa se complice atunci cand vine vorba de posibilitatea realizarii investigatiilor.
Oficialii Ministerului Sanatatii recunosc scaparea din lege, chiar daca aceste controale ar trebui sa inceapa peste cateva zile. Insa obligativitatea prezentari la doctor ramane in picioare. Cu sau fara posibilitatea realizarii unor investigatii amanuntite, romanii trebuie treaca pragul medicului de familie pentru ca altfel vor fi sanctionati.
Tot de la 1 iunie, Ministerul Sanatatii va face publica si o lista de boli pentru care nu se vor ma face internari in spitale. Aceasta lista va contine in jur de 200 de diagnostice pentru care pacientii vor fi tratati la policlinica.

Ilona Rotaru

http://youtu.be/O5MA9xXIAE0

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe