PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » OBUZ NEEXPLODAT GĂSIT ÎN TEMELIA UNEI CASE – VIDEO

OBUZ NEEXPLODAT GĂSIT ÎN TEMELIA UNEI CASE – VIDEO

de admin
20 vizualizări

Un locuitor din comuna Albestii de Arges a gasit in temelia unei case batranesti aflata in curtea sa un obuz din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial ce putea oricand sa explodeze. Speriat, omul a chemat pirotehnistii care au izolat zona si au dus obuzul intr-un poligon unde urmeaza sa fie dezamorsat.
Liviu Briceag este proprietarul terenului unde s-a găsit proiectilul, iar acesta spune ca dorea să mute ceea ce mai rămăsese dintr-o casă bătrânească, in fapt o grămadă de pământ aflată în curtea lui. În timp ce săpa, peste lopată i-a căzut o bucată de fier, iar omul, cunoscand faptul că în zonă au fost descoperite cu regularitate arme şi obuze din perioada războiului şi nedorind să se expună vreunui pericol, a alertat imediat autorităţile.
La faţa locului a sosit un echipaj de intervenţie din cadrul ISU Argeş care a preluat obiectul periculos pentru a-l transporta într-un loc sigur unde va fi dezamorsat.
Pirotehniştii le reamintesc cetăţenilor ca în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. De asemenea, ei trebuie să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Cristi Ionică
Cristi Dumitru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe