PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » OMAR HAYYSAM, SET DE ANALIZE LA O CLINICĂ PRIVATĂ DIN TÂRGOVIȘTE

OMAR HAYYSAM, SET DE ANALIZE LA O CLINICĂ PRIVATĂ DIN TÂRGOVIȘTE

de Mditv
7 vizualizări

Omar Hayssam, sirianul condamnat pentru terorism, înșelăciune și fraude la 23 de ani și 4 luni de închisoare, fiind încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, a fost adus miercuri după-amiaza la o clinică privată din Târgoviște pentru a i se efectua mai multe controale medicale.

Condițiile din penitenciar par să nu îi priască lui Omar Hayssam. Acesta a fost scos luni după-amiază din Penitenciatrul Mărgineni, acolo unde își ispășește pedeapsa, pentru a i se face un set de analize. Condamnatul a beneficiat de un tratament preferențial, fiind condus la o clinică privată din municipiul Târgoviște și nu la un spital de stat ca orice alt condamnat de rând. Mascații au împânzit zona clinicii și nu i-au lăsat pe jurnalștii sosiți la fața locului să îl filmeze pe sirian.

La ieșirea lui Hayssam din clinică, circulația pe strada Poet Grigore Alexandrescu din municipiul Târgoviște a fost blocată.

Omar Hayssam este încarcerat la Penitenciarul Mărgineni din județul Dâmbovița, fiind condamnat definitiv, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani și respectiv trei ani, pentru răpirea celor trei jurnaliști, înșelăciune în cazul „Volvo” și fraude în cauza „Foresta Nehoiu”. Decizia finală a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justițite care a menținut hotărârea dată de Curtea de Apel Ploiești, de contopire a pedepselor din cele trei dosare și a stabilit o pedeapsă finală de 23 de ani și patru luni de detenție. În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006. Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe