PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » ORIENT EXPRESS, LA SINAIA

ORIENT EXPRESS, LA SINAIA

de admin3
32 vizualizări

Cel mai cunoscut tren din Europa, Orient Express a venit din nou in Sinaia,celebra garnitura,un adevarat hotel de lux pe roti,parcurgand o data pe an ruta Paris-Istanbul. Cei 95 de calatori au avut posibilitatea sa admire Castelul Peles, un punct important al excursiei care i-a costat aproape 7.000 de euro. Desi a intarziat aproape o ora,trenul a fost asteptat in sunet de fanfara de zeci de turisti si localnici curiosi.

Turistii aflati in statiunea Sinaia si localnicii au tinut sa se fotografieze cu celebrul tren. Unii,mai indrazneti,au incercat sa zareasca pe geam aranjamentele interioare care fac din aceasta excursie anuala, una de lux. Voiajul cu „trenul nostalgiei” dureazs 6 zile, trece prin 6 tari si parcurge peste 2.500 de km.Pretul unui bilet este de 7000 de euro.

Excursia este pusa la punct pana in cele mai mici detalii de agentiile colaboratoare, din fiecare tara traversata. Cristal venetian, tapiserii orientale, portelanuri chinezesti si piese de mobilier din lemn de trandafir, totul a fost restaurat pentru ca Orient Express-ul sa arate ca odinioara. Primul tren Orient Express a circulat in 5 iunie 1883 intre Paris si Constantinopol, iar dacã initial a fost o simpla linie feroviara internationala, ulterior a devenit sinonima cu notiunea de calatorie luxoasa.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe