Se simt păcaliți, umiliți și nu vor să mai accepte niciun compromis. La trei săptămâni de la debutul anului școlar, profesorii vor protesta din nou. Mai întâi vor picheta prefecturile și mai apoi sediul Guvernului. Aceștia cer, printre altele, calcularea sporurilor la nivel salarial din prezent, dar și plata sentințelor judecătorești.
Rareș Hoțescu este profesor de percuție la Liceul de Arte Bălașa din Târgoviște. De 20 de ani, de când a intrat în sistemul de învățământ românesc asistă la promisiunile guvernanților și se luptă de fiecare dată să-și obțină drepturile. În această toamnă, pe 2 octombrie va participa și el la protestele dascălilor. Are o listă lungă de nemulțumiri.
Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a decis să înceapă din 2 octombrie protestele, în cazul în care Guvernul nu acceptă încheierea unui acord scris. Una dintre probleme o reprezintă faptul că în urma calculelor făcute și recunoscute ulterior de ministrul Finanțelor Publice, precum și de ministrul Muncii, dacă nivelul brut al salariilor crește cu 50%, în realitate, ceea ce va primi, anul viitor, fiecare angajat din învățământ este de maximum 25%.
De această dată profesorii sunt hotărâți să meargă până la capăt. Aceștia spun că dacă nu vor fi ascultați, vor continua protestele și se poate ajunge și la o nouă grevă.