PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PARC AUTO, LĂSAT ÎN PARAGINĂ

PARC AUTO, LĂSAT ÎN PARAGINĂ

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Primăria din Băleni și-a bătut joc de parcul auto în care sunt lăsate în paragină utilaje cu proveniență suspectă. După doi ani de când au fost aduse în ograda primăriei de viceprimar, tractoarele, grederul și buldo-exacavatorul sunt mai nou evaluate de primărie. Asta în condițiile în care nu mai sunt funcționale. Un fost angajat al primăriei susține că altele ar fi intențiile ascunse. Viceprimarul le-a adus și le-a lăsat în paragină fără să dea prea multe lămuriri și fără ca ele să fie trecute prin consiliul local, iar primarul susține că sunt o donație și că multe erau distruse încă de la primire.

Cele 16 utilaje au ajuns în Băleni în urmă cu doi ani de zile. Acestea ar fi fost aduse de viceprimarul Ionuț Vălu care a susținut că sunt o donație de la primăria sectorului 1. La momentul respectiv, proveniența a fost suspectă asta și pentru că utilajele nu au fost trecute prin Consiliul Local, unele erau descompuse și nici măcar nu s-a făcut o evaluare. Timp de doi ani, cele funcționale au fost folosite fără să fie înmatriculate și apoi lăsate în paragină. Bătaia de joc a primarului Marian Paraschiv și a viceprimarului Ionuț Vălu a fost scoasă la iveală de localnici care au cerut lămuriri când au aflat că mai nou primăria le evaluează. Un fost angajat susține că după evaluare vor fi înregistrate de primăria Băleni, dar nu înainte de a fi achitate.

Fostul angajat spune că unele ar fi fost folosite, dar fără acte și că ulterior au fost lăsate în paragină de primăria Băleni.

Contactat telefonic, primarul Marian Paraschiv a bâlbâit explicații și s-a încurcat în detalii. Edilul PSD-ist nu a știut să explice de ce tocmai acum, la doi ani de la primirea utilajelor sunt evaluate și de ce nu există documente în Consilul Local și nici nu au fost înregistrate. Ba chiar a dat-o în penibil, spunând că unele oricum nu erau bune și că au încercat să le repare dar mecanicul nu a avut timp, doi ani de zile la rând.

În continuare localnicii vor să afle cum au ajuns aceste utilaje în parcul auto al primăriei și de ce se face acum evaluarea, dacă nu cumva sunt intenții ascunse. Și dacă au fost donate, de ce nu au fost întreținute și primăria și-a bătut joc de ele?

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe