PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PĂRINȚI DE SUFLET – VIDEO

PĂRINȚI DE SUFLET – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Au primit bani de la stat sa ii ingrijeasca, dar au renuntat la ei, pentru copil. In ultimii ani, tot mai multi asistenti maternali profesionisti au devenit din parinti de profesie, parinti de suflet pentru minori din sistemul de protectie sociala. Cand ii adopta, nu mai primesc indemnizatie, decat daca iau in grija un alt copil. Pentru multi micuti, in special pentru cei care sufera de un handicap, asistentii maternali se dovedesc singura lor sansa la o familie.
Si intr-adevar a devenit sora lor. Fetita, care acum a intrat la scoala si-a gasit o noua familie, singura pe care de fapt a cunoscut-o vreodata. Acum, acest asistent maternal din Targoviste marturiseste ca, daca ar fi fost mai tanar, ar fi adoptat-o si pe Roxana, fetita pe care o are in grija de cand avea 11 zile. Nu este insa singurul caz de acest fel. Multi asistenti maternali devin parinti de suflet din parinti de profesie. Se ataseaza de cei pe care i-au ingrijit, de multe ori, chiar de cand aveau cateva zile si nu pot accepta ideea ca pot ramane fara ei. Ii adopta, chiar daca asta inseamna ca raman fara banii pe care ii primeau de la stat pentru a-i ingriji. Numai in acest an, in judetul Dambovita, au fost adoptati doi copii de asistentii maternali.
Pentru copiii care sufera de un handicap, de cele mai multe asistentii maternali profesionisti sunt salvatorii lor, fiind singura care sunt interesati sa ii adopte, dupa ce i-au avut in grija mai mult timp.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa, Radu Constantinescu

http://youtu.be/O5nXuPU9q3k

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe