PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PĂRINȚI SPECIALI PENTRU COPII SPECIALI

PĂRINȚI SPECIALI PENTRU COPII SPECIALI

de Mditv
49 vizualizări

Ce poate face dragostea de mama? Poate da speranță acolo unde medicii nu mai acordă nicio șansă, poate schimba destinul copilului și poate muta munții din loc pentru copilul ei. O demonstrează mai multe mămici din județul Dâmbovița care s-au alăturat Asociației Copiilor Speciali Petrești. Inițiativa a aparținut Mihaelei, mămica unui băiețel diagnosticat cu autism. Într-o fostă grădiniță, împreună cu alte mămici au adus mobilier, materiale didactice și au început cursuri pentru copii cu sindrom Down, autism și retard. Fiecare s-a documentat și încearcă să ajute copiii să rupă barierele bolii. Un reportaj emoționant despre voință, luptă și speranță în materialul următor.

Aceasta este atmosfera în zilele de terapie la Asociația Copiilor Speciali Petrești. Învață să citească, să numere și fac recuperare. În urmă cu câțiva ani Ileana Mihaela a fondat asociația. Băiețelul ei, Răzvan diagnosticat cu autism avea nevoie de ajutor, așa că s-a documentat, a învățat și s-a apucat de terapie. Apoi a vrut să ofere și altor copii această șansă. În România, din 2014 copiii cu autism au dreptul la terapii gratuite, însă cea mai importantă, terapia ABA se face cu specialiști contra cost. 4000 de lei în fiecare lună costă ședințele de terapie, însă multe mămici nu și le permit, așa că fac eforturi singure cu copiii.

După ce a înființat asociația, Ileana s-a gândit că este nevoie să se specializeze pentru a-i ajuta pe copii și mai mult, așa că acum este studentă în anul III la Facultatea de Psihologie.

Și Denisa este beneficiar al asociației. A fost diagnosticată cu sindromul Down la naștere, iar medicii nu i-au dat nicio șansă. A mers în picioare prima dată la șapte ani, iar la 9 ani spunea primele cuvinte. Acum are 18 ani, iar mama îi este sprijin. A mers cu ea zi de zi la școală și a ajutat-o să termine clasa VIII-a. Acum fac terapie împreună. Progresul este uimitor pentru părinți care au refuzat să creadă că fiica lor va rămâne o legumă toată viața.

La terapie participă și Cristina. Are 14 ani și pentru ea cursurile sunt un real ajutor. Suferă de retard și are nevoie de sprijin pentru recuperare. Auraș este și el beneficiar. Suferă de autism și mama lui spune că aici a făcut progrese. Copiii au nevoie însă de specialiști. Au fost câțiva voluntari, dar pentru o perioadă scurtă. Ileana spune că sprijinul unor studenți la medicină sau psihologie ar fi binevenit pentru a putea lucra terapii individuale.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe