PASARELĂ PRĂBUŞITĂ PESTE CALEA FERATĂ

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PLOIEŞTI, PRAHOVA

Traficul feroviar din Gara de Vest a Ploieştiului a fost blocat ore întregi, din cauza unei pasarele vechi, care s-a prăbuşit peste şinele de cale ferată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în urma incidentului,

însă, cele 5 linii din staţia CF Ploieşti Vest  au fost rupte şi firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

Pasarela metalică ce susţinea conductele de termoficare s-a prăbuşit peste calea ferată în Gara de Vest din Ploieşti, iar echipajele ISU Prahova s-au deplasat la faţa locului. Pasarela are o greutate de aproximativ 10 tone şi o lungime de 15 metri. Prin aceasta trecea şi o conductă de apă a oraşului, ceea ce a făcut şi mai grea intervenţia militarilor.

Ore întregi, circulaţia feroviară din Gara de Vest a fost imposibilă. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a făcut o informare publică printr-un comunicat de presă că traficul feroviar prin staţia Ploieşti Vest a fost oprit la orele dimineţii din cauza prăbuşirii pe calea ferată a pasarelei.

„Menţionăm faptul că în urma prăbuşirii pasarelei peste cele 5 linii din staţia CF Ploieşti Vest au fost rupte şi firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

6 trenuri de călători au fost oprite temporar:

–          16032 (Braşov-Bucureşti) – staţionează în Ploieşti Vest

–          15124 (Slănic – Ploieşti Vest) – staţionează în Ploieşti Vest

–          1644 – (Baia Mare-Bucureşti Nord)  staţionează în Buda

–          15531 (Bucureşti – Braşov)- staţionează la intrare în Ploieşti Vest

–          1631 (Braşov-Bucureşti) – staţionează la intrare în Ploieşti Vest

–          3001  (Bucureşti – Braşov) – staţionează în Brazi

Autorităţile au înlăturat pasarela prăbişită peste calea ferată bucată cu bucată, intervenţie care a durat mai bine de o jumătate de zi.

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Evenimente

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

ROMANȚA RĂSUNĂ LA TÂRGOVIȘTE

Cea de-a 53-a ediție a Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur” se desfășoară cu restricții impuse de reglementările legale actuale în perioada 23-24 octombrie 2020. Evenimentul este găzduit de Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște. Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”