PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PATRONI PENALI

PATRONI PENALI

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Munca la negru ii poate trimite pe patroni dupa gratii! Inspectoratul Teritorial de Munca Dambovita a luat la bani marunti angajatorii din judet, iar neregulile nu au intarziat sa apara. Pe tot parcursul anului 2013, inspectorii de munca au descoperit peste 250 de persoane care lucrau fara forme legale. Sase patroni s-au ales cu dosar penal, dupa ce au fost prinsi de ITM ca au mai mult de cinci angajati la negru. Acum, risca sa petreaca dupa gratii pana la doi ani sau amenda penala.

Cei sase patroni prinsi de ITM cu mai mult de cinci angajati fara contract de munca trebuie sa raspunda acum in fata legii. Pe numele lor s-au intocmit dosare penale si risca amenda penala sau inchisoare de la unu la doi ani. In plus, instanta de judecata poate stabili sanctiuni complementare. De exemplu angajatorii pot pierde dreptul de a mai beneficia de prestatii, ajutoare sau subventii publice, inclusiv fonduri europene. Mai mult, pot ramane fara licenta de desfasurare a activitatii profesionale, in functie de gravitatea faptei. In total, in 2013, au fost depistati peste 250 de damboviteni muncind la negru. 94 de angajatori au fost amendati, valoarea sanctiunilor depasind 1.200.000 de lei.

In urma controalelor desfasurate de ITM Dambovita, au fost incheiate aproape 150 de contracte individuale de munca. Cele mai multe cazuri de munca la negru au fost depistate in comert, constructii, prestari servicii, panificatie si transporturi.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Eduard Găiseanu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe