PRIMA PAGINĂ » Arges » PATRU LOCUINȚE AU LUAT FOC ÎN ARGEȘ. UN BĂRBAT DE 90 DE ANI A SFÂRȘIT CARBONIZAT

PATRU LOCUINȚE AU LUAT FOC ÎN ARGEȘ. UN BĂRBAT DE 90 DE ANI A SFÂRȘIT CARBONIZAT

de Andrei Oprescu
0 vizualizări

Val de incendii de locuițe în județul Arges. În sezonul rece, tragediile se tin lanț: număul de incendii produse la locuințele și gospodăriile cetățenilor crește, iar pagubele materiale sunt însemnate.
Primul incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Râca, din Argeș. La fața locului au intervenit două echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea pompierilor ardea casa și bucătăria pe o suprafață de aproximativ 50 mp, tavanul bucătăriei era prăbușit și în interior a fost găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 90 de ani găsit carbonizat sub dărâmături.


Bărbatul avea 86 de ani și locuia singur, mai mult în bucătăria unde a fost găsit sub dărâmături. De aici pompierii au scos și două butelii care riscau să explodeze. Din primele date, cauza probabilă este un scurtcircuit electric determinat de un cablu defect sau neizolat corespunzător.Incendiul a fost anunțat de un vecin care a observat degajări mari de fum.


La scurt timp, un alt incendiu a izbucnit la acoperișul unei case din comuna Albota, Mareș Vale. Incendiul a început la terasă casei, iar după aceea s-a extins pe fațadă până la acoperișul mansardei unde a ars cu degajări mari de fum. Trei autospeciale de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Au ars: terasa casei pe aproximativ 35 mp, bucătăria pe aproximativ 12 mp, acoperișul mansardei pe aproximativ 130 mp, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și elemente din tamplaria casei. Cauza probabilă a incendiului este jarul căzut pe coșul de fum, ce ulterior a aprins elementele combustibile de la gura de vizitare a coșului. O femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, aceasta refuzând ulterior transportul la spital.


Au ars acoperișul fânarului pe aproximativ 200 mp, aproximativ 25 t de fân, un adăpost de animale, circa 9 mc de lemn de foc, 3 recipiente de depozitare din lemn și o bicicletă. Cauza probabilă este efectul termic al curentului electric de la nivelul unui conductor de electricitate defect sau neizolat corespunzător.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe