Sunt foarte vechi, insa trezesc interesul oamenilor, la fel ca in perioada lor de glorie. Antichitatile au o valoare inestimabila, in mod special pentru colectionari. Unii dintre ei sunt in stare sa ofere oricat pentru un obiect vechi pe care si-l doresc. Si cei mai putin cunoscatori sunt interesati de antichitati si ar vrea sa le vada in propria locuinta, insa, preturile ridicate ii cam tin la distanta.
Cu cat sunt mai vechi, cu atat le creste valoarea. Obiectele care au apartinut stramosilor nostri, iau ochii atat cunoscatorilor, cat si amatorilor, prin felul unic in care sunt realizate si, mai ales, pentru ca reprezinta o frantura din istoria omenirii. Mihai este colectionar de peste douazeci de ani. Pastreaza cu sfintenie o colectie de peste 18 000 de insigne de pionier, militare si regaliste, dar, de-a lungul timpului a strans si alte obiecte, precum monede sau bacnote vechi romanesti. Spune ca acestea reprezinta o mica parte din istoria Romaniei.
Colectionarul spune ca nu rateaza niciun targ de antichitati si nu doar ca sa isi vanda propriile produse, ci ca sa isi completeze colectiile. Nu conteaza suma care i se cere pentru obiectul dorit.
Merge in targuri, insa vinde dubluri ale antichitatilor. Obiectele originale le pastreaza acasa, in colectiile sale de suflet. Realizarea dublurilor este costisitoare, pentru ca Mihai vrea sa le pastreze in stare perfecta. Niciodata nu si-a calculat profitul din vanzarea antichitatilor, pentru ca strangerea obiectelor vechi este o pasiune bine inradacinata in sufletul sau.
Chiar daca in societatea contemporana, toata lumea tinde catre nou, catre tot ce inseamna modern, mai sunt si persoane onca interesate de obiectele din vremurile apuse. Unii scot destui bani din portofel pentru acestea. Altii sunt tinuti la distanta de preturile foarte mari ale antichitatilor.
Calitatea si unicitatea le recomanda, iar oamenii ar vrea sa aiba acasa adevarate piese de muzeu. Nu toti isi permit insa asa obiecte de valoare si se multumesc doar sa le admire in targurile de profil.