PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PE DN 71 S-AU MONTAT PARAZAPEZI – VIDEO

PE DN 71 S-AU MONTAT PARAZAPEZI – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Se mai intampla si minuni in zilele noastre. Desi afara este cald si frumos, autoritatile actioneaza de acum, cel putin in unele zone din Dambovita, pentru a nu fi luati prin suprindere de iarna. Pe DN71, intre localitatile Mircea Voda si Cuza Voda, au fost deja montate parazapezi, pe aproximativ trei kilometri. Acestea ar putea fi de real folos, in cazul unui viscol, pentru ca ar impiedica zapada sa ajunga pe carosabil si sa blocheze traficul, asa cum s-a intamplat anii trecuti. Ramane insa de vazut daca parazapezile vor rezista acolo pana la prima zapada sau vor reprezenta o atractie prea mare pentru hoti.

Se pare ca avertizarile meteorologilor, ca iarna isi va intra in drepturi in a doua jumatate a acestei luni, au speriat autoritatile din Dambovita, care au actionat, cel putin in aceasta zona. Este al doilea an, dupa o pauza de numai putin de 15, cand se instaleaza parazapezi pe acest drum intens circulat si unde traficul se blocheaza pe timpul iernii. Anul trecut, sute de soferi au ramas blocati aici cu autoturismele, din cauza zapezii care a facut ca drumul sa fie impracticabil. Parazapezile au rolul de a evita ca viscolul sa aduca zapada pe carosabil. Cea mai eficienta solutie pe termen lung este insa cea a infiintarii perdelelor forestiere de protectie. Autoritatile nu par insa prea interesate de aceasta metoda. Cert este ca DN 71 nu reprezinta singura artera din Dambovita, unde pe timp de iarna, circulatia se blocheaza. In aceeasi situatie sunt DN 7, Bucuresti-Gaesti si DN 61 Gaesti-Giurgiu.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe