PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PE URMELE HOŢILOR DE LEMNE

PE URMELE HOŢILOR DE LEMNE

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

Jandarmii şi reprezentanţii Direcţiei Silvice, din judeţul Dâmboviţa, au făcut front comun pentru prinderea hoţilor de lemne. Acţiunile independente şi în comun, pe linia prevenirii şi combaterii acestui fenomen au avut rezultate satisfacatoare. Deşi pădurile sunt tot mai rare în anumite zone, autorităţile spun că în Dâmboviţa nu au fost sustrageri alarmante de material lemnos.

Din cele 18 395 de hectare, fond forestier privat şi 53 925 de hectare fond forestier de stat, aflate în paza Direcţiei Silvice Dâmboviţa, volumul de material lemnos sustras a scăzut cu 38% faţă de anul trecut. Media pe ţară la furturile de lemne din păduri a scăzut cu 25%, faţă de anul 2016.

Autorii furturilor au fost depistaţi în procent de 48% din totalul furturilor. Aceştia s-au ales cu dosare penale şi amenzi. În afară de acţiunile comune cu reprezentanţii Direcţiei Silvice, jandarmii au organizat şi acţiuni independente pentru depistarea hoţilor.

În prezent, în judeţul Dâmboviţa, raportul autorităţilor arată că se fură 0,007 mc/ha. Hoţii de lemne trebuie să ştie că pe raza tuturor Ocoalelor Silvice de pe raza judeţului Dâmboviţa, jandarmii patrulează permanent. De asemenea, autorităţile fac apel către cetăţeni să anunţe orice transport suspect de material lemnos sau orice tăiere în masă, prin apel la 112.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe