Sute de amatori de drumeții, iubitori aimuntelui, dar și curiosi au urcat miercuri după-amiaza pe platoul Bucegilor, la Sfinx pentru a urmări un fenomen spectaculos care se produce în fiecare an pe 28 noiembrie, la ora 16:45. În acest moment razele blânde înconjoară chipul sculptat în piatră și coboară spre baza Sfinxului, formand o piramidă magică. Vremea nu a fost deloc blândă anul acestaînsa oamenii au vrut să păstreze tradiția. Unii s-au rătăcit, dar salvamontiștiiau fost la datorie și i-au indrumat.
Sute de persoane au ținut să ajungă la Sfinx și anul acesta fix pe 28 noiembrie după ora 16:00 în speranța că vor surprinde piramida magica formată de razele soarelui. Se spune că acest fenomen spectaculos se întâmplă în fiecare an la dată fixă zi în care muntele transmite anumite energii pe care doar persoanele inițiatele pot simți. Razele soarelui formează o piramidă perfectă peste Sfinx și se produc schimbări în organism, spun cei care au făcut o tradiție din a urca pe munte. Anul acesta au avut ghinion. Vremea a fost mohorâtă, cu ceață și vânt puternic, însă pasionații de fenomene paranormale au ținut neapărat să urce miercuri pe munte. Printre turiști s-au aflat și copii dornici să exploreze muntele dar care au resimțit rapid oboseala și epuizarea.
Un grup de turiști, printre care se afla și un copil în vârstă de 11 ani, a cerutajutorul salvamontiștilor pentru că au rătăcit drumul din cauza întunericului.Aceștia au fost ajutați să coboare până la Cabana Piatra Arsă. În dimineaţa zilei de miercuri 28 noiembrie,mai multe grupuri organizate au pornit, unele din Dâmboviţa, din zona Peştera, altele din Sinaia, cabana Dichiu, spre Sfinx.
Cu toţii au ignorat avertismentele Adminstraţiei Naţionale de Meteorologie, care emisese cod galben de ninsori și viscol. Din fericire salvamontiștii au fost la datorie și în acest an și nu aufost incidente grave. Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Munților Bucegi, la 2216 metri altitudine, măsoară 8 metriîn înălțime și 12 metri în lățime. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea luifiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-un bloc mare depiatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul dinBucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost pur si simplu fascinați de această minunăție a naturii.