PENSIONARII, CEI MAI CONȘTIINCIOȘI CONTRIBUABILI

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Deși cu greu reușesc să pună deoparte bani din pensiile mici din care trebuie să cumpere mâncare și medicamente, și în 2018 pensionarii au rămas cei mai conștiincioși contribuabili. Au strâns bani și s-au așezat la rând să-și plătească taxele și impozitele încă din primele zile ale anului. Reducerea de 10%, dar și gândul că au scăpat de o datorie și pot sta liniștiți sunt motivele pentru care an de an se grăbesc să achite contribuțiile.

Pe doamna Otilia am găsit-o la ghișeul Serviciului de Taxe și Impozite Târgoviște. Spune că s-a grăbit să vină să plătească dările acum la început de an ca să fie sigură că a scăpat de grijă. Pensia o împarte între medicamente și traiul de zi cu zi, dar s-a străduit să pună bani deoparte.

Un motiv pentru care pensionarii sunt primii la taxe și impozite este și faptul că dacă achită până la finalul lunii martie beneficiază de o reducere de 10 la sută.

Deși veniturile sunt mici pensionarii spun că din banii luați prima dată își achită dările, apoi văd ce le mai rămâne pentru traiul zilnic. Taxele şi impozitele locale pot fi plătite şi online, pe platforma ghiseul.ro. Deşi mulți au acces pe platformă, majoritatea achită taxele şi impozitele tot la sediile direcţiei pentru că spun că așa s-au obișnuit și în plus vârstnicii se feresc să facă plata electronic.

 

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri