PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Pentru cine sunt banii? – VIDEO

Pentru cine sunt banii? – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Despre ciudateniile cultural-educative de la Targoviste cu siguranta ca ati mai auzit. Ei bine, din pacate,anomaliile continua. Din acest punct de vedere, ne vedem nevoiti sa semnalam din nou o situatie cel putin ciudata. O institutie de cultura, de fapt teatrul din Targoviste, organizeaza evenimente sub o sigla si o titulatura ce nu exista, mai bine spus nu mai exista de ceva vreme. Mai mult chiar si Primaria Targoviste, sustinatorul financiar al institutiei, este prinsa in aceasta capcana.

Teatrul Municipal Targoviste este singura institutie teatrala din oras. Ei bine, daca in acte asa stau lucrurile se pare ca acest lucru nu este valabil si pentru conducerea institutiei. Toate spectacolele, evenimentele, afisele si tot ceea ce tine de teatrul targovistean se desfasoara purtand sigla teatrul Tony Bulandra, si nu Teatrul Municipal Targoviste. Singura sigla conforma fiind cea de pe fatada cladirii ce gazduieste institutia. Nici site-ul oficial nu face exceptie de la ceea ce a devenit regula se pare. Peste tot cei interesati afla ca institutia poarta numele de Teatrul Tony Bulandra din targoviste. Mai nou, in spatiul virtual circula un afis ce anunta un eveniment, traditional deja in Targoviste. Tudorita sau Pastele Cailor, deja o sarbatoare traditionala a comunitatii bulgaresti din cartierul Matei Voievod, eveniment ce va avea loc in data de 8 martie, si care este organizat in parteneriat de Primaria Targoviste si Teatrul Tony Bulandra. O scapare ar putea crede unii. Din pacate nu este vorba de asa ceva ci deja de o regula. Problemele s-ar putea insa sa apara cand ne raportam la aspectele de ordin legal. Asta pentru, ca in bugetul pe anul in curs, primaria Targoviste a prevazut o alocare in cuantum de 20.000 de lei pentru Teatrul Municipal Targoviste pentru organizarea acestui eveniment.Numai ca, se pare, daca ar fi sa socotim doar afisul evenimentului, ca banii vor fi dati Teatrului Tony Bulandra, ce e drept tot din Targoviste.In aceste conditii, tinand cont ca doar una dintre salile teatrului este denumita Tony Bulandra, ne intrebam parteneriatul este sau nu cu teatrul Municipal targoviste sau doar cu o incapere. Si daca aceasta ultima varianta este reala atunci banii alocati pentru eveniment se duc in bugetul…cui?

Redactor:Horia Marin

Imagine: Eduard Gaiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe