PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » POSTUL PREA SCUMP PENTRU UNII – VIDEO

POSTUL PREA SCUMP PENTRU UNII – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Un suflet curat, o alimentatie mai sanatoasa, dar un portofel mai gol. Asa poate fi caracterizat in cateva cuvinte Postul Pastelui la romani. O mare parte din legume sunt mai scumpe decat produsele din carne. Multi nu-si permit luxul de a manca legume proaspete si se rezuma doar la cartofi si salata.

Intrararea in Postul pastelui inseamna pentru credinciosi renuntarea la alimentele de dulce. Carnea, laptele sau ouale sunt lasate de-o parte pentr urmatoarele saptamani, iar cei care tin post le inlocuiesc cu legume sau fructe. Postul are, pe langa latura sprituala, si beneficii asupra corpului, fiind practic o cura de detoxifiere. Retetele folosite in aceasta perioada contin doar alimente vegetale si uneori peste. Tinand cont de pretul carnii, alimentele de post va pot ajuta sa scoateti mai putini bani din buzunar, insa nu pentru toate aliMentele. In pietele din Targoviste un kilogram de fasole costa 14-15 lei. La acelasi pret se gasesc si vinetele, iar ardeii la 12-13 lei.

Rosiile au de asemenea un pret ridicat. La acest vanzator de exemplu un kilogram de rosii costa intre 7 lei si 12 lei. Sunt rosii foarte gustoase si de calitate, aduse din Sicilia, spune comerciantul, si isi merita pretul.

Sunt si produse mai ieftine in pietele din Targoviste. O legatura de ridichii costa 2 lei, iar salata 2-3 lei. Portocalele pornesc de la 4 lei kilogramul, iar merele de la 1,5 lei.

 

 

Valentin Popescu

Raducu Rădoi

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe