PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERCHEZIȚII ÎN DÂMBOVIȚA LA SUSPECȚI DE ÎNȘELĂCIUNE PRIN METODA POMANA

PERCHEZIȚII ÎN DÂMBOVIȚA LA SUSPECȚI DE ÎNȘELĂCIUNE PRIN METODA POMANA

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

În această dimineață, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Ploiești, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, au efectuat 3 percheziții în localitatea Răcari, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de  înșelăciune, comise prin metoda ,,pomana”.  Un  mandat de aducere a fost pus în executare.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 – iunie 2020,  persoanele în cauză, ar fi abordat părțile vătămate, pe stradă, sub pretextul că ar vrea să le ofere bijuterii din aur în memoria unei persoane decedate. În schimb, acestea le-ar fi cerut victimelor să le dea bijuteriile personale, care ar fi fost împachetate într-un șervețel, ce urma să fie desfăcut doar după ce părțile vătămate ajungeau la domiciliu. Ulterior, acestea constatau că în șervețel se aflau doar alte hârtii și că bijuteriile primite de la persoanele bănuite erau fabricate din materiale neprețioase.   

Prejudiciul creat se ridică la valoarea de 29.000 de lei.

De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, bani și bijuterii, susceptibile a proveni din activitatea infracțională.

O persoană a fost condusă la sediul poliției pentru audieri.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.

De asemenea, au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe