PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERCHEZIȚII LA CLINICI PRIVATE – VIDEO

PERCHEZIȚII LA CLINICI PRIVATE – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Perchezitii de amploare in mai multe judete din Muntenia la zeci de clinici medicale, suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani ! Prejudiciul in acest dosar este urias: 68 de milioane de euro din afaceri ilegale cu terenuri si echipamente medicale. Politistii capitalei pun in executare 76 de mandate de aducere, emise de magistrati pe numele grupului. Actiunea se desfasoara sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Anchetatorii au descins la 76 de adrese, pentru a pune in executare tot atatea mandate de aducere la audieri, dintre care 13 in Bucuresti si restul in judetele Ilfov, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu si Ialomita.
Surse din randul anchetatorilor au declarat ca perchezitiile sunt facute la zeci de clinici Medas. Anchetatorii au documentat, in perioada 2008-2013, activitatea infractionala a unui grup de persoane, care prin intermediul unei filiere de firme fantoma si inregistrarea in contabilitate de cheltuieli fictive, ar fi primit rambursari ilegale de TVA.
Activitatea principala a grupului o reprezenta cumpararea de terenuri si revanzarea acestora, cu o crestere artificiala a pretului, precum si achizitionarea de echipamente medicale. Banuitii ar fi adus bugetului statului un prejudiciu in valoare de 68 de milioane de euro.

Actiunea este sustinuta de Directia Generala Antifrauda si a fost facuta cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Valentin Popescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe