PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERFORMANȚĂ DOAR DIN PASIUNE

PERFORMANȚĂ DOAR DIN PASIUNE

de Mditv
6 vizualizări

Avem elevi isteți, copii cu dorința de a face performanță și profesori dornici să-i susțină pe culmile succesului. Însă performanța cere sacrificiu. Unul foarte mare și care nu depinde întotdeauna de ei. Merg la olimpiade și concursuri de la care se întorc medaliați, dar din păcate nu au întotdeauna parte de recunoașterea meritelor așa cum ar trebui. Cu toate acestea, continuă să viseze și să lupte pentru a schimba ceva în țara lor. Este și cazul lui Robert și al Ioanei, ambii elevi ai Colegiului Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște.

Robert este elev în clasa a XII-a și deși bacalaureatul se apropie și trebuie să se pregătească nu a renunțat nici la pasiunea pentru informatică. Ba chiar studiează intens și a reușit performanța de a fi selectat în lotul național de olimpici la informatică. Petrece ore în șir rezolvând probleme în fața calculatorului. La toate concursurile la care a participat, s-a întors învingător iar acum speră să ajungă și la olimpiada internațională de informatică ce se va desfășura anul acesta în Rusia.

De la olimpiadele naționale, tinerii se întorc doar cu diplome și sume derizorii. 50 de lei pentru o astfel de reușită este tot ce oferă statul român. Nu este de mirare că după ce se școlesc în România și câștigă concurs după concurs, proasta finanțare a educației din țara noastră îi determină pe mulți tineri să pornească pe drumul străinătății. Nu este cazul său, pentru că Robert vrea să rămână în țară și să demonstreze că se poate și aici.

Și Ioana a fost selectată în lotul național, dar la fizică, o disciplină preferată de băieți în general și de care fetele fug. Ioana însă are o mare pasiune pentru această materie. Se numără printre elevii care iau examenele fluierând și câștigă premiu după premiu. Speră și ea să ajungă la olimpiada internațională care anul acesta se va ține la Zurich.

Succesul este susținut de ambiție și de eforturile lor și dedicația profesorilor, mai puțin de resursele materiale.

Așadar avem copii valoroși, dar România riscă să-i piardă rând pe rând dacă în următorii ani nu se va pune mai mult preț pe sistemul de educație.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe