PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERICOL DE EXPLOZIE ÎN TÂRGOVIȘTE – VIDEO

PERICOL DE EXPLOZIE ÎN TÂRGOVIȘTE – VIDEO

de Andrei Oprescu
20 vizualizări

Panica generala intr-un cartier din Targoviste. Pirotehnistii si oamenii legii au intrat in alerta dupa ce a fost descoperit un proiectil ramas neexplodat din al doilea razboi mondial. Cativa muncitori au fost cei care l-au gasit in timp ce sapau. Numai norocul a facut ca proiectilul sa nu fie lovit in timpul sapaturilor, altfel ar fi explodat si ar fi pus in pericol viata muncitorilor, dar si a locatarilor din microraionul IV.

In timpul sapaturilor, muncitorii au dat peste proiectil. Au crezut ca este o bucata de teava, dar dupa ce l-au curatat de pamant si-au dat seama de pericol. Au oprit imediat lucrarile si au sunat la 112.

Echipajul pirotehnic a sosit de urgenta la fata locului si au ridicat proiectilul. Este vorba despre munitie ramasa neexplodata din al doilea razboi mondial. Proiectilul exploziv de 75 de mm, cu incarcatura, va fi detonat de echipajul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Pirotehnistii spun ca pericolul a fost mare. Daca ar fi fost lovit in timpul sapaturilor ar fi explodat si ar fi afectat blocurile din zona. In plus, schijele i-ar fi ranit pe toti cei care se aflau pe o raza de 1000 de metri.

Proiectilul a fost gasit la Piata Aurora din Targoviste, chiar langa blocurile unde locuiesc cateva sute de targovisteni. Oamenii sunt acum speriati. Se tem ca astfel de bombe mai sunt ingropate in cartierul lor si viata le poate fi pusa din nou in pericol.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe