PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERICOL PENTRU ȘOFERI – VIDEO

PERICOL PENTRU ȘOFERI – VIDEO

de Andrei Oprescu
64 vizualizări

Se intampla in Romania! Un pod aflat intr-o stare avansata de degradare nu poate fi consolidat, desi reprezinta un real pericol pentru soferi. Este vorba despre podul care face legatura intre localitatile dambovitene Sotanga si Doicesti. Constructia este un mijloc fix ce apartine de fosta exploatatie miniera de la Sotanga, mai precis SC Carbonifera SA Ploiesti, societate aflata in momentul de fata in insolventa, iar autoritatile nu-l pot consolida tocmai din aceasta cauza.

 

 

Podul care face legatura intre localitatile dambovitene Sotanga si Doicesti a fost realizat intre anii 1950-1952. Desi constructia a fost solida, de-a lungul timpului grinzile s-au macinat, iar acum podul are nevoie urgenta de consolidare pentru siguranta traficului rutier. De altfel, nu mai exista nici balustrade de protectie, iar in eventualitatea unui accident rutier provocat de gropile din asflat, soferii ar putea plonja cu masinile in raul Ialomita.

 

Podul apartine de SC Carbonifera SA Ploiesti, societate aflata in momentul de fata in insolventa cu datorii colosale catre mai multi creditori, printre care se afla si administratiile locale din mai multe judete. In atare conditii, autoritatile nu pot interveni pentru a reabilita podul.

 

Primaria Doicesti isi doreste ca drumul care traverseaza acest pod sa fie transformat intr-unul judetean, iar constructia sa poata beneficia in cele din urma de consolidari.

 

 

Valentin Popescu, Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe