Acasa StiriDAMBOVITA PESTE 20 DE ANI DE JUDECATĂ PENTRU UN TEREN

PESTE 20 DE ANI DE JUDECATĂ PENTRU UN TEREN

Autor: Moise Razvan
0 comentarii 27 vizualizari 2 minute timp estimat

Două familii din satul dâmboviţean Teiş se judecă de mai bine de douăzeci de ani pentru o bucată de pământ. Terenul a rămas moştenire fiului proprietarei, însă, după ce acesta a ridicat casa, o mătuşă s-a gândit că proprietatea i s-ar cuveni. Acum rudele stau mai mult prin tribunal. Interesant este faptul că deşi proprietarul plăteşte taxele către stat pentru suprafaţa de pământ, ambele părţi implicate în proces primesc adeverinţe de la primărie în acelaşi timp.

Terenul de 600 mp îi aparţiea Aureliei Tudose, din anii ‘80, de când l-a primit sub formă de donație de la stat. Ulterior, femeia s-a apucat să construiască o casă, pe strada Teiul Doamnei, unde se află pământul. După ce a murit, proprietatea i-a rămas moştenire fiului acesteia, însă, o mătuşă s-a arătat interesată de teren pentru unul dintre copii ei. Astfel, au început chemările la instanţa de judecată, care durează de mai mult de douăzeci de ani.

Judecata nu a fost de ajuns pentru persoana interesată de casa deja ridicată.

Până acum instanţa de judecată nu a luat nicio decizie în acest caz. Problema este că ambele părţi implicate în proces primesc adeverinţe de la Primăria din localitate, deşi taxele la stat le plăteşte doar fiul moştenitor.

Reprezentanţii administraţiei locale nu au dorit să comenteze această situaţie.

Edilul se referă la hotărârea judecătorească dată pentru un proces deschis în anul 2012, când moştenitorul a chemat în instanţă Comisia Locală de Aplicare a Legii Fondului Funciar Şotânga, implicit Instituţia Prefectului Dâmboviţa. Atunci, Sofia Giuvlete, femeia care doreşte să intre în posesia proprietăţii a făcut o cerere de intervenţie în acest proces, în nume propriu. Cererea a fost acceptată, iar cererea reclamantului Tudose Ionuţ a fost respinsă. În urma acestui proces, moştenitorul trebuie executat silit.

Familia defunctei nu se lasă însă. Rudele spun că nu vor renunţa la proprietatea care li se cuvine prin lege şi că vor merge mai departe în faţa instanţei de judecată. În prezent, procesul este în curs de desfăşurare.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies