PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PIAŢĂ DE DESFACERE ŞI PENTRU PRODUCĂTORII DIN BĂLENI

PIAŢĂ DE DESFACERE ŞI PENTRU PRODUCĂTORII DIN BĂLENI

de Andrei Oprescu
145 vizualizări

 

BĂLENI, DÂMBOVIŢA

Nu de puţine ori s-a întamplat ca producătorii din comuna Băleni să se plângă că nu au unde să îşi vândă marfa. În general, samsarii fac legea în pieţe, pentru că aduc la vânzare foarte multe legume, la care muncesc din greu agricultorii tot timpul anului. Ţăranii au cerut sprijinul autorităţilor locale pentru a reuşi să îşi facă loc la tarabe printre comercianţi.

Foarte mulţi dintre bălenari îşi duc marfa în pieţele din Bucureşti şi nu de puţine ori au fost marginalizaţi de samsari. Conflictele repetate au generat indignare printre ţărani care au mers la primar, nemulţumiţi de regimul de care au parte printre tarabe. Prima luptă a fost pentru Piaţa Obor. Primarul comunei Băleni s-a întâlnit cu primarii din Bucureşti şi s-a rezolvat problema, cu angajamentul ca, lunar, aproximativ 50 de producători să îşi ducă marfa acolo. Acum problema s-a mutat în Sectorul 6, la Piaţa Valea Ialomiţei.

Edilul şef de la Băleni a vorbit şi cu primarul Sectorului 6, care a verificat autenticitatea mărfii aşa-zişilor producători din Giurgiu şi a ajuns la concluzia că majoritatea sunt samsari. Astfel că, autorităţile vor fi mai atente la cei care îşi vând legumele la piaţă.

Comisia va veni în perioada următoare şi la Băleni pentru a verifica marfa producătorilor, să vadă dacă într-adevăr culturile agricule aparţin celor care valorifică legumele. În trecut, astfel de probleme au fost şi în pieţele din Ploieşti şi din alte oraşe mari din ţară.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe