PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PICTORUL CARE A APRINS SPERANȚA

PICTORUL CARE A APRINS SPERANȚA

de Andrei Oprescu
58 vizualizări

An de an mii de candele se aprind în Târgoviște, în Joia Mare. Mihai Șerbănescu este profesor de pictură de la Școala Populară de Arte Octav Enigărescu. Își îndrumă elevii cu aceeași pasiune cu care a pornit el însuși pe acest drum. Evenimentul denumit Calea Luminii a început în 2000, când pictorul Mihai Șerbănescu a simțit să facă acest gest. L-au urmat an de an mii de oameni.

Procesiunea debutează an de an după slujba Deniei din Joia Mare. Lumânările aprinse simbolizează speranța. Unii aprind o candelă pentru cei pierduți, alții pentru cei rătăciți, pentru speranță și pentru a-și manifesta credința. L-am întrebat pe artist cu ce gând își aprinde candela pe Calea Luminii.An de an ideea artistului unește târgovișteni, dâmbovițeni, credincioși de pretutindeni. Oamenii aprind candele și spun o rugăciune.Artistul le-a transmis și un mesaj tuturor românilor în pragul sărbătorilor pascale.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe