PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PICTURA A SALVAT-O DIN GHEARELE BOLII

PICTURA A SALVAT-O DIN GHEARELE BOLII

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Până acum câțiva ani nu avusese nimic de-a face cu arta, dar acum pictează dumnezeiește. Mariana Florea trăiește o poveste impresionantă. După ce a trecut prin episoade severe de atacuri de panica pe care nici măcar medicii nu le-au putut explica, declanșate brusc și părea că nu mai are scăpare, Mariana a descoperit întâmplător că are un har divin, așa cum un preot i-a spus la un moment dat. Tablourile și portretele sale sunt din ce în ce mai căutate, iar dorința de a picta din ce în ce mai mare. Spune că și-a descoperit terapia și asta a salvat-o din ghearele bolii.

Mariana spune că nu a avut niciodată talent la desen. Până acum câțiva ani ducea o viață normală. Muncea într-o fabrica, avea o familie perfectă și ocazional își hrănea și pasiunea pentru muzica. Cânta la evenimente în timpul liber. Era o femeie împlinită. Totul s-a năruit într-o seară când se întorcea de la schimbul doi.

A fost momentul în care s-a declanșat seria de atacuri de panică. Au urmat momente cumplite pentru ea, se simțea captivă într-o altă lume, erau clipe în care nu putea să vorbească și să se miște. Și-a pierdut locul de muncă, a renunțat și la pasiunea pentru muzică. A urmat tratamente peste tratamente, internări în spitale în țară și străinătate.

A ales să urmeze și calea bisericii și într-una dintre vizitele la mănăstiri un preot care a spovedit-o i-am spus că are un har divin și că acesta o va salva.

A fost momentul în care s-a gândit din nou la vorbele preotului și a început să picteze. Mai întâi stângace, apoi din ce în ce mai bine. Fără să studieze, fără să învețe nimic, de atunci pictează ca un adevărat artist. Mai mult, a scăpat de atacurile de panică din acel moment.

Și-a expus lucrările pe o pagină de socializare pentru că momentan nu a putut să organizeze o expoziție, iar oamenii au căutat-o și i-au făcut comenzi. Lucrările sale par desprinse dintr-o lume ireală.

Familia o încurajează și soțul spune că acum se simte liniștit. Lucrează în construcții și pleca mereu din țară, mereu cu teamă că soția lui va păți cera rău. De când și-a descoperit terapia, spune că are încredere în ea că este pe calea cea bună.

Acum marele său vis este să aibă propria expoziție de pictură.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe