PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PIESĂ DE COLECȚIE LA MUZEUL POLIȚIEI

PIESĂ DE COLECȚIE LA MUZEUL POLIȚIEI

de Andrei Oprescu
104 vizualizări

Expoziția de la Muzeul Poliției Române din Târgoviște s-a îmbogățit cu un autovehicul blindat din 1985. Piesa de rezistență a fost prezentată luni și va rămâne definitiv în colecția muzeului unic în România.

Autovehiculul blindat de interventie a fost fabricat chiar în Dâmbovița în 1985 pentru misiunile de escortă și intervenție. Blindajul era alcătuit din plăci de oțel sudate și asigura protecție împotriva gloanțelor de calibru mic și schijelor. A intrat în dotarea Forței Operative de Intervenție, structura predecesoare SIAS.

Autovehiculul a fost modificat fiind dotat la un moment dat cu un braț extensibil folosit de structurile pirotehnice pentru îndepărtarea sau preluarea unor colete suspecte.

Autovehiculul blindat va rămâne definitiv în expoziția Muzeului Poliției Române. În perioada următoare sunt așteptate și alte piese de colecție ce vor fi aduse la Târgoviște.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe