PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PLANTE INEDITE LA DĂRMĂNEŞTI

PLANTE INEDITE LA DĂRMĂNEŞTI

de Andrei Oprescu
54 vizualizări

DĂRMĂNEŞTI, DÂMBOVIŢA

Pasiunea poate fi pusă mai presus de orice şi acest lucru o dovedeşte nea Puiu, din comuna dâmboviţeană Dărmăneşti! Acesta are gospodăria plină de plante inedite, provenite din toată lumea. Astfel , se bucură de fructe şi flori speciale, iar ultima noutate este o floare carnivoră.

Nenea Puiu, aşa cum îi place să i se spună, se ocupă cu adaptarea plantelor din toată lumea la clima din ţara noastră. Are această pasiune de mic copil, iar acum, are timp suficient să se ocupe de ele îndeaproape. Bărbatul are cele mai rare plante din lume, în propria sa gospodărie, de la care primeşte fructe şi legume, bogate în vitamine.

Bărbatul se laudă cu aproximativ 70% din plantele din toată lumea, care s-au adaptat foarte bine la clima din ţara noastră în propria sa gospodărie, dar şi în sera pe care a amenajat-o special pentru aceste plante.

În gospodăria lui Nea Puiu găsim şi o plantă carnivoră, noutatea acestui sezon. Aceasta se hrăneşte cu insecte şi este foarte otrăvitoare.

Floarea rezistă doar o zi, maxim două, iar insectele înghiţite hrănesc tulpina şi rădăcina plantei. Nea Puiu şi-a amenajat şi o seră pentru aceste plante la care nu are nimeni acces. Spune că nu a făcut niciodată un calcul al investiţiei în ceea ce priveşte procurarea plantelor, pentru că pasiunea are valoare inestimabilă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe