PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PLATITI SA STEA DEGEABA

PLATITI SA STEA DEGEABA

de admin
6 vizualizări

Primesti ajutor social de la stat? Esti obligat sa prestezi munca in folosul comunitatii! Aceasta regula se aplica insa mai mult pe hartie. In realitate, asistatii, care se plang de fiecare data ca nu reusesc sa isi gaseasca de munca si ca sunt nevoiti sa traiasca din banii primiti de la stat, nu se inghesuie nici sa faca orele de munca in folosul comunitatii. Cei mai multi isi aduc adeverinte medicale, prin care sunt scutiti de munca.

http://www.youtube.com/watch?v=VSelPl-MfZo

O targoviteanca ne spune initial ca nu primeste niciun leu de la stat. Apoi recunoaste ca a avut ajutor social, dar sotul ei trebuia sa dovedeasca faptul ca isi cauta de munca. Femeia spune ca barbatul ei este prea batran sa mai munceasca, de aceea nu a vrut sa faca nici ore de munca in folosul comunitatii.
Asa se face ca din 320 de targovisteni care primesc luna de luna ajutor social de la stat, numai 40 presteaza ore in folosul comunitatii. Ei sunt trimisi la Directia de salubritate, care ii repartizeaza la amenajarea spatiilor verzi, la plantat de flori, tuns iarba si curatenie prin oras. Legea le scuteste de aceste ore numai pe mamele care au in ingrijire copii cu varsta sub sapte ani si persoanele care nu sunt apte de munca. Luna trecuta, 30 de targovisteni au pierdut venitul minim garantat pe care il primeau de la stat, pentru ca nu au efectuat munca in folosul comunitatii.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe