PRIMA PAGINĂ » PLOI, GRINDINA SI VIJELIE, IN DAMBOVITA

PLOI, GRINDINA SI VIJELIE, IN DAMBOVITA

de admin
3 vizualizări

Culturile de legume, cereale si plantatiile de pomi fructiferi sunt la mana cerului zilele acestea. Meteorologii damboviteni anunta ploi insotite de descarcari electice si vijelie. Insa, cel mai grav sunt mari conditii de grindina in tot judetul. Daca episodul din ziua de Paste, cand grindina cazuta a format strat si a ramas pe sol cateva ore bune, se va repeta, atunci productia de anul acesta va fi compromisa in mare parte.

Deja 30% din plantatiile de pomi fructiferi de pe Valea Dambovitei au fost distruse de grindina cazuta in ziua de Paste. Acum pagubele ar fi si mai mari, pentru ca fructele s-au format, au crescut, iar daca da piata de  dimensiuni mari acestea ar putea fi rupte din coada.

Necazul este aproape, potrivit meteorologilor. Din seara zilei de miercuri si pana vineri dupa amiaza, in Dambovita sunt conditii de grindina, nebulozitatea atmoferica se va accentua, vor fi ploi insotite de descarcari electrice si vijelie.

Apele de vor calma incepand cu seara zilei de vineri, cand precipitatii vor mai fi doar in zona deluroasa a judetului,  insotite de intensificari de vant de scurta durata. In acelasi timp scad temepraturile, minimele din timpul noptilor nu vor mai depasi 10 grade celsius. Pana vineri meteorologii asteapa si avertizari emise de ANM, insa pentru perioade scurte de timp.

Echipa: Corina Slămnoiu, Mădălin Anca

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/AQtgJM1d0b8?fs=1″ vars=”ytid=AQtgJM1d0b8&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8156″ /]

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe