PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » POATE DIN VARĂ – VIDEO

POATE DIN VARĂ – VIDEO

de admin
4 vizualizări

De la 1 iulie, romanii care au credite la banci pot rasufa usurati. Potrivit Executivului, proiectul de ordonanta privind reducerea cu 50% a ratelor pentru persoanele cu venituri sub salariul mediu pe economie, care au credite la o institutie bancara, ar putea intra in vigoare de la jumatatea anului. Daca aceste planuri se vor concretiza, aproape un milion de romani ar urma sa beneficiereze de aceste facilitati.
In curand , persoanele cu venituri sub media nationala, de 1.600 de lei, care au dificultati in plata ratelor la banca, insa nu au depasit scadenta cu mai mult de 90 de zile, vor avea posibilitatea sa beneficieze de o injumatatire a ratei pe o perioada de doi ani, reducere ce nu poate depasi 500 de lei. In aceste conditii aproape un milion de romani ar putrea beneficia de aceasta facilitate care ar urma sa puna in circulatie patru miliarde de lei, bani care ar fi fost folositi pentru plata ratelor bancare dupa cum a precizat chiar prim-ministrul.
Persoanele care se incadreaza vor putea sa plateasca timp de cel mult doi ani jumatate din rata pe care o datoreaza bancii. Mai exact, doar principalul se va injumatati, in timp ce dobanda va ramane nemodificata. Scadenta creditului va fi prelungita cu perioada pentru care s-a aplicat injumatatirea ratelor. Dupa incheierea acestei perioade, timp de cel mult doi ani, debitori vor beneficia de un asa-numit credit fiscal, respectiv de o scutire de 200 de lei pe luna la plata impozitului pe venit. Acest credit fiscal acordat de executiv este menit sa compenseze pentru costurile suplimentare generate de majorarea scadentei creditului care va fi marita cu perioada de timp pentru care debitorul va opta sa-si injumatateasca rata, cu acordul bancii.
Desi Executivul vorbeste de mai bine de doua luni despre proiectul de injumatatire a ratelor, nici pana acum nu se stie clar cine sunt romanii care vor putea intra in acest program.

Ilona Rotaru
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe