PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CONCURS DE ZIUA INDEPENDENȚEI – VIDEO

CONCURS DE ZIUA INDEPENDENȚEI – VIDEO

de admin
26 vizualizări

Si-au testat cunostintele de cultura generala! Elevii de la 4 licee targovistene au participat la un concurs tematic pentru a marca tripla semnificatie a zilei de 9 mai. Concursul, intitulat Independenta- nazuinta secular a natiunii romane, este deja o traditie si a fost organizat la Muzeul de Istorie din municipiu. Cei mai buni, au fost recompensati cu premii in bani.
Ziua de 9 mai are o tripla semnificatie in istorie. Aceasta data a marcat de-a lungul anilor independenta de stat a Romaniei, incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial si capitularea Germaniei si Ziua Europei. Elevii targovisteni au celebrat aceasta zi printr-un concurs.
Activitate este organizata an de an incepand cu 2006 si este destinată însuşirii cunoştinţelor cu privire la istoria naţională, istoria locală, tradiţiile, obiceiurile poporului român precum şi ale popoarelor din spaţiul extraeuropean, de către elevii dâmboviţeni.
In competitie s-au intrecut in cunostinte elevii de la Liceul Teoretic I.H.Radulescu, Colegiul National Constantin Cantacuzino, Colegiul Economic Ion Ghica si Colegiul National Ienachita Vacarescu. La finalul concursului, elevii au fost recompensati cu premii in bani si diplome. Premiul I- 320 de lei, premiul II-280 lei , premiul III- 240 lei si mentiune 200 lei.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe