PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » POLIȚIA LOCALĂ SE VISEAZĂ ÎN CSI NEW YORK

POLIȚIA LOCALĂ SE VISEAZĂ ÎN CSI NEW YORK

de Mditv
7 vizualizări

Poliția locală Târgoviște se descurcă mai bine decât autorii bancurilor cu polițiști. Într-un document postat pe site-ul instituției, municipiul Târgoviște ar fi înfrățit cu două dintre orașele simbol ale Statelor Unite ale Americii – Miami și New York. Informația apare într-o listă a planului de ordine publică și siguranță pentru perioada 2014 – 2015, de altfel singurul astfel de document elaborat pe acest subiect.

Interesant e că la nici o lună de la publicarea planului, un celebru site de umor scria un articol parodie despre Târgoviște, una din glumele făcute pe seama orașului fiind legată de înfrățiri: „Târgovişte e înfrăţit cu Miami şi New York, oraşe cu care seamănă mult în sensul că şi acolo există primar” . Ai zice chiar că ziariștii glumeți de la Times new roman sunt autorii raportului. Nu știm exact de unde i-a venit autorului planului ideea acestor înfrățiri. Nu există documente oficiale și cei de prin primărie nu-și amintesc ca cineva din Miami sau New York să știe unde e Târgoviște. În plus, nici nu e nevoie de nu știu ce investigație. Dacă înfrățirile ar fi „pe bune” ne-am da seama imediat după cohortele de consilieri și funcționari publici municipali ce s-ar înghesui în deplasări oficiale pentru stabilirea de relații de prietenie între cetățenii orașelor înfrățite. Iar polițiștii locali ar juca direct în CSI: New York și ar patrula pe străzile din Miami. În aceeași idee, din raport lipsesc, din păcate, colaborările cu Reptilienii din Nebraska, Oamenii cenușii din sistemul solar Zeta Reticuli și Klingonienii din universul Star Trek, asupra cărora probabil autorul nu a avut timp să se documenteze.

Lăsând gluma la o parte, înfrățirea cu Miami și New York demonstrează lejeritatea și lipsa de responsabilitate a celor ce sunt puși de șefi să copieze diverse informații în ceea ce autoritățile numesc rapoarte sau planuri ale activității lor. Mulți nu știu cum și unde să caute informații și habar nu au să le verifice. În același raport apar și obiective care nu există în municipiul Târgoviște sau care și-au schimbat denumirea în urmă cu mulți ani, fiind copiate probabil din surse neactualizate. Așteptăm și ziua în care „scriitorii” vor ajunge să se răzbune pe șefi, în acte oficiale, cu povești izvorâte din întâmplări reale. În altă ordine de idei Capitala României, București, abia i-a convins pe cei din Detroit să semneze un acord de înfrățire.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe