PRIMA PAGINĂ » Arges » POLIȚIȘTI DIN ARGEȘ REȚINUȚI PENTRU CĂ PRIMEAU ȘPAGĂ PENTRU PERMISE

POLIȚIȘTI DIN ARGEȘ REȚINUȚI PENTRU CĂ PRIMEAU ȘPAGĂ PENTRU PERMISE

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Doi polițiști din Argeș au fost reținuți pentru că ar fi dat permise de conducere contra unor sume de bani. Unul este examinator la Serviciul Regional Permise și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, iar celălalt este din comuan Bradu. Potrivit unor surse cei doi primeau mită pentru a aranja unor tineri obținerea permiselor. Șpaga se pare că era în general pentru proba practică. Cei doi agenți ar fi primit sume între 200 și 400 de euro. 

În data de 29 octombrie a.c., ofițerii de poliţie ai Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală şi Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeş, au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv la sediul SPCRPCIV Argeş și au pus în executare 6 mandate de aducere emise de procuror față de 6 suspecți pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane.

           Astfel, în perioada anilor 2017 – 2018, din cercetările efectuate, a rezultat faptul că persoanele implicate au săvârşit mai multe infracțiuni în legătură cu promovarea probei de traseu a examenului de obţinere a permisului de conducere auto, cât şi în legătură cu identificările R.A.R. şi înmatricularea unor autovehicule.

           În cauză, ofițerii S.J.A. Argeş au efectuat acte de urmărire penală în baza ordonanţelor de delegare, iar ca urmare a probatoriului administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei 6 suspecţi, dispunând totodată reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, a doi agenţi de poliţie din cadrul SPCRPCIV Argeş și I.P.J. Argeş.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe