PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » POLUARE… CU PHOTOSHOP?

POLUARE… CU PHOTOSHOP?

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Imaginile cu apa albastră de la Doiceşti nu pot fi reale, spun reprezentanţii Apelor Române, filiala Damboviţa! Cât despre clipurile video cu apa colorată de substana care se produce într-o fabrică din apropiere, cei care se ocupă de gospodărirea apei din judeţ spun că doar cel care a filmat ştiu cum au fost făcute. În concluzie, acea apa albastră nu a existat niciodată, conform celor susţinute de Apele Române, ceea ce înseamnă că inclusiv apa pe care au văzut-o jurnaliştii noştri şi a cărei culoare albastră neobişnuită este doar o iluzie.
După ce imaginile cu apa albastră din zona Doiceşti-Aninioasa-Săteni au devenit virale, la faţa locului au mers şi reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa. Spun că au luat mai multe probe, iar apa se încadrează în limitele legale în ceea ce priveşte impurităţile. Mai mult decât atât spun că fotografiile apărute iniţial sunt prelucrate şi că nu pot fi adevărate.
În ceea ce priveşte materialele video pe care le-au distribuit localnicii, reprezentanţii Apelor Române, filiala Dâmboviţa, au aceeaşi poziţie, spunând că nu sunt reale.
Negarea fenomenului din zona Doiceşti – Aninoasa – Săteni continuă chiar şi în urma imaginilor filmate de reporterii noştri. Marţi, 5 iunie, apa albastră încă mai curgea la gura de deversare cu pricina. Despre aceasta, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa spun că, de fapt, este vorba despre depuneri de albastru ultramarin la gura acelui tub şi că de aceea se vede acea tentă de albastru.
Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor spun că nici până la acest moment nu au primit o sesizare oficială în ceea ce priveşte coloritul neobişnuit al apei care ajunge în râul Ialomiţa şi că demersurile făcute până acum au fost din proprie iniţiativă, pentru a arăta că „acest eveniment nu a avut loc”.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe