PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » POPRIRE ILEGALĂ DIN ALOCAŢIA UNUI COPIL CU HANDICAP

POPRIRE ILEGALĂ DIN ALOCAŢIA UNUI COPIL CU HANDICAP

de Andrei Oprescu
38 vizualizări

TÂRGOVIŞTE, DÂMBOVIŢA

Situaţie disperată pentru o mamă din municipiul Târgovişte, care îşi creşte singură fetiţa bolnavă de 11 ani! Copila nu a putut rosti niciodată cuvântul mamă, din cauza problemelor grave de sănătate. La începutul anilor 2000, femeia a cumpărat câteva electrocasnice pentru care nu a mai putut plăti ratele. La un moment dat, executorul judecătoresc i-a făcut poprire pe salariul pe care îl ia ca însoţitor al fetiţei, iar acum s-a trezit cu poprire şi pe alocaţia complementară a copilei. Vă avertizăm că urmea imagini cu un puternic impact emoţional!

Melisa are 11 ani, dar are dimensiunile unui copil sub trei ani. Încă de la naştere a fost diagnosticată cu tetrapare spastică şi multe alte afecşiuni secundare.

Medicii spun că nu se mai poate face nimic pentru ca Melisa să devină un copil normal. Deşi a fost părăsită de soţ, care nu şi-a acceptat niciodată copilul, mama fetiţei spune că va rămâne mereu alături de ea, în ciuda problemelor financiare. Femeia primeşte un salariu minim pe economie, ca însoţitor al copilei. De un an de zile i se pune poprire pe venit pentru că nu şi-a mai putut plăti ratele la electrocasnicele de care avea nevoie în apartamentul primit de la stat.

Femeia nu s-a opus popririi, conştientă fiind că trebuie să plătească pentru greşeala ei. Adela scoate în fiecare lună şi alocaţia complementară a Melisei, pentru că are cheltuieli foarte mari cu mâncarea fetei, pamperşii de care are nevoie permanent şi cu drumurile la spital. Luna trecută a decis să lase pe card o sută de lei, de rezervă, pe care să-i aibă în caz de urgenţă, dar s-a trezit fără bani.

Conform Codului de procedura civilă, “alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii”. Această situaţie este confirmată şi de executorul judecătoresc implicat în acest caz, care spune că banca a greşi făcân poprire din banii de alocaţie.

Acum, unitatea bancară trebuie să repună la dispoziţia debitorului suma extrasă “din greşeală” din cont.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe