POVESTE DE SUCCES ÎNCEPUTĂ ÎN SUFRAGERIE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

 

GĂEŞTI, DÂMBOVIŢA

Un tânăr roman a învăţat reţeta succesului peste hotare şi a decis să o pună în practică în ţară. A trăit în Suedia şi în America, iar acum are în subordine peste o sută de oameni la Găeşti, în judeţul Dâmboviţa. Şi-a creat propria afacere de familie, de producţie de hăinuţe pentru copii, pornind de la o idee a soţiei, în perioada de concediu post-natal. Astfel că, ceea ce a început în sufrageria casei din Suedia a ajuns o afacere de succes pe plan internaţional. Acum exportă produsele în mai multe ţări din Uniunea Europeană şi are peste 700 de comenzi zilnic, în mediul on-line.

Marius Drăgan are 43 de ani şi este originar din Bucureşti. La 15 ani, a fugit din ţară împreună cu părinţii săi, aşa cum au făcut nenumărate familii de români în perioada comunistă. A ajuns în Suedia, unde a făcut liceul, însă, şi-a dorit mai mult. Studiile universitare le-a făcut în America, în domeniul modei, unde a şi lucrat. A avut chiar şi propria sa firmă la New York, însă, viaţa l-a adus, din nou, la familia sa din Suedia. Aici a cunoscut-o pe Linda, cu care s-a căsătorit şi cu care a făcut 4 copii. În perioada de concediu post-natal, femeia a creat nişte căciuliţe pentru micuţii ei. Au fost atât de apreciate în mediul on-line, încât cererile au curs din partea mămicilor. De aici şi ideea unei afaceri, care s-a dovedit a fi de succes.

În octombrie 2015, Marius împreună cu familia, dar şi cu cele 3 muncitoare găeştence, pe care le avea în Suedia, s-au mutat în ţară. Şi-a deschis o hală de producţie la Găeşti, unde a găsit forţă de muncă foarte repede. A început cu 8 angajaţi şi cu o investiţie de 300 000 de euro, bani proveniţi din vânzarea casei din Suedia.

În prezent, numărul angajaţilor depăşeşte 100, iar vânzările zilnice depăşesc 15 000 de euro.

Printre cele aproape o sută de croitorese, zărim şi un bărbat care coase la maşină cot la cot cu colegele sale. În trecut a lucrat în alte domenii, care nu au nicio legătură cu croitoria, însă, acum este foarte mulţumit de munca sa.

Vânzarea hăinuţelor pentru copii de la 0 la 7 ani se face doar on-line, direct către clienţi, nu prin intermediari. Producţia, împachetarea şi transferul se fac de la Găeşti.

Preţurile produselor variază între 5 şi 60 de euro. Marius spune, însă, că nu se va opri aici. Obiectivul său este să îşi vândă marfa în toată Europa, iar apoi, uşor, uşor, să pătrundă şi în America. Hăinuţele pentru copii sunt create de soţia sa, care ştie exact ce îşi doreşte o mamă pentru copiii ei, având experienţa creşterii celor şase prichindei ai săi. Sunt modele simple, dar foarte confortabile.

 

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Evenimente

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri