PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » PRAHOVA : SALVATORII AU AVUT NEVOIE DE AJUTOR

PRAHOVA : SALVATORII AU AVUT NEVOIE DE AJUTOR

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Acțiune de salvare deosebit de dificilă în munții Bucegi! Patru salvamontiști din Bușteni au pornit la peste 1.900 de metri altitudine după doi turiști care au rămas blocați pe un perete stâncos al Crestei Coștila, în zona Gălbinele. Deși bărbații sunt alpiniști cu experiență, în momentul ascensiunii, unul dintre ei a scăpat coarda și a rămas suspendat pe stâncă. Al doilea a reușit cu greu să ajungă într-o zonă sigură de unde a putut solicita ajutorul salvatorilor montani.

După mai bine de cinci ore pe un traseu extrem de accidentat, salvamontiștii din Bușteni au ajuns la ei în această dimineață și s-au folosit de toate materialele necesare pentru a-i recupera. În cele din urmă alpiniștii au fost duși în siguranță la refugiul Salvamont din Bucegi. Oamenii muntelui îi avertizează pe turiști să evite traseele aproape inaccesibile, pe care chiar și cei cu experiență în ale drumeției și cățărării pot ajunge în dificultate, în situații care le pot provoca rănirea sau moartea. Salvamontiștii și jandarmii montani rămân la post permanent, dar recomandă prudență montaniarzilor avizi de aventură în Bucegi cu orice preț.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe