PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PREA PUȚIN CA SĂ TRĂIM – VIDEO

PREA PUȚIN CA SĂ TRĂIM – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Pentru a face fata traiului de zi cu zi majoritatea familiilor din tara noastra duc o lupta fara sfarsit, veniturile castigate lunar sunt prea mici pentru a acoperi necesitatile. Conform unui studiu realizat de Institutul National de Statistica mai bine de jumatate din gospodarii ar avea nevoie de cel putin 2.000 de lei pe luna pentru a se putea descurca.

In Romania,  la momentul actual, mai bine de jumatate din numarul total de familii nu reuseste sa se descurce pentru a  acoperi cheltuielile, un trai decent reprezinta pentru romani o adevarata provocare. Doar una din opt gospodarii isi poate gestiona veniturile, fara sa intampine probleme.

Pentru a-și achita facturile lunare, o treime dintre familii ar avea nevoie de o suma minima cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei. Ceva mai mult de jumatate dintre gospodarii si-ar acoperi cheltuielile daca veniturile s-ar ridica la cel putin 2.000 de lei.   Cum era de asteptat, exista diferente vizibile intre familiile care locuiesc la sat si cele care locuiesc la oras. In mediul rural o familie poate cumpara cele necesare cu cel mult 1.000 de lei lunar, pe cand in mediul urban o  gospodarie are nevoie de o suma mai mare de 2.000 de lei lunar pentru cheltuielile curente.

Ilona Rotaru

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe