PRIMA PAGINĂ » Utile » DAMBOVITA » PREA PUȚINE MICROBUZE ȘCOLARE

PREA PUȚINE MICROBUZE ȘCOLARE

de Andrei Oprescu
29 vizualizări

Odată cu începerea anului școlar, apar și primele probleme. În fiecare an se închid școli pe bandă rulantă din cauza numărului mic de copii. Costul standard pe elev nu acoperă cheltuielile pentru a menține în circuit unitățile cu puțini elevi, însă închiderea lor aduce o altă problemă, tot de ordin financiar. Microbuzele școlare existente pentru transportul copiilor la unitățile de centru nu fac față cerințelor așa că în unele cazuri școlile sunt nevoite să încheie contracte cu firme de transport ceea ce implică eforturi financiare foarte mari. Soluția ar fi un program național prin care să se achiziționeze microbuze, însă acesta se lasă așteptat.

La Școala Gimnazială Dora Dalles din Bucșani, județul Dâmbovița, învață în prezent peste 600 de elevi. În urmă cu câțiva ani s-a închis Școala de la Rățoaia, iar de anul acesta s-a pus lacătul și pe Școala de la Racovița, astfel că elevii de la cele două unități subordonate trebuie să fie aduși cu microbuzele la școala din localitatea Bucșani. Unitatea are la dispoziție un microbuz cu 16 locuri, în condițiile în care de la Racovița trebuie să transporte în total aproape 100 de elevi, iar distanța este destul de mare: 2 km de la Racovița și 5 km de la Rățoaia, astfel că este exclus ca elevii să facă naveta pe cont propriu. Momentan, conducerea unității de învățământ a găsit o soluție, însă nu o va putea aplica până la finalul anului școlar.

În aceeași situație sunt zeci de unități de învățământ din Dâmbovița. În total peste 50 de microbuze școlare noi sunt necesare numai în acest județ.

Soluții ar exista și informări către Ministerul Educației și Ministerul Dezvoltării s-au făcut în fiecare an în condițiile în care în fiecare an apar solicitări noi de microbuze de la școli, cele mai multe în zonele de deal acolo unde se uzează mai repede și numărul kilometrilor este mai mare.

Peste 20 de unități de învățământ-structuri și-au suspendat activitatea anul acesta, iar elevii sunt tranportați la școlile de centru.

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe