PRIMA PAGINĂ » PREA SCUMPE PENTRU TARGOVISTENI

PREA SCUMPE PENTRU TARGOVISTENI

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Fructele de sezon se strica pe tarabe! Zeci de kilograme de capsune si cirese sunt aruncate in fiecare zi la gunoi de comerciantii din pietele din municipiu. Targovistenii sunt prea saraci pentru a-si permite sa sa plateasca 10 lei pentru un kilogram de cirese. Comerciantii spun ca si-au luat deja gandul de la profit, pentru ca vanzarea merge mai prost ca niciodata, insa nici nu au scazut preturile.

Bate vantul pe la tarabele cu fructe de sezon in pietele din Targoviste. Putinii clienti care se arata interesati sa cumpere capsune sau cirese, se razgandesc cand vad preturile. Comerciantii sunt dispusi sa negocieze, insa targovistenii spun ca nu isi permit sa dea 10 lei pentru un kilogram. Astfel, in loc sa ajunga in sacosele clientilor, fructele de sezon sunt aruncate la gunoi.  Alti targovisteni spun ca in loc sa astepte sa li se strice marfa, comerciantii ar trebui sa scada preturile. In Piata 1 mai din Targoviste, un kilogram de capsune sau cirese costa intre 5 si 10 lei, in functie de cat de aratoase sau mari sunt fructele. Comerciantii spun ca vanzarile merg mai prost ca niciodata. Clientii nu isi permit sa cumpere decat jumatate de kilogram, iar fructele nu pot fi tinute pe tarabe mai mult de o zi. Aceasta femeie spune ca vine din judetul Arges la Targoviste, pentru a-si vinde marfa, productie proprie. In acest an insa, va iesi in pierdere, pentru ca fructele de sezon nu se cauta. A incercat sa vanda cantitati mai mari si strainilor, insa fara niciun rezultat.

ECHIPA: Madalina Zabava / Madalin Anca

http://youtu.be/ZzMJfeIAVpU

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe