PRIMA PAGINĂ » Situație incertă, dar cu șef nou

Situație incertă, dar cu șef nou

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Desi , la momentul actual, se poate vorbi de un vid de de legislatie, iar viitorul este mai mult decat nesigur, Camera Agricola Judeteana Dambovita are un nou sef. Ion Oprea a fost singurul candidat pentru un post care se pare ca nu tenteaza aproape pe nimeni, mai ales ca postul a fost ocupat abia la a doua incercare.

 

La momentul actual Camera Agricola Dambovita poate parea, la o prima vedere, o adevarata piatra de moara. Asta pentru ca, institutia, nu mai are buget din luna martie, iar din punct de vedere legislativ actualul guvern nu a stabilit nimic, in privinta formei de organizare a acestei institutii. Chiar si in aceste conditii, seful asociatiei pomicultorilor damboviteni, Ion Oprea s-a incumetat si a candidat pentru functia de sef al Camerei Agricole, o institutie care, deocamdata, prin hotarare de Guvern este subordonata Consiliilor Judetene.( imagini la min 12:40 Ion Oprea)

 

Noua lege a Camerelor Agricole ar fi trebuit sa apara inca din 2012, iar in lipsa acesteia situatia angajatilor din Camerele Agricole nu este una tocmai fericita. In Dambovita sunt 23 de salariati si, ca in toata tara, au existat mari intarzieri salariale. Cu buget doar pe primul trimestru din 2013 Camerele Agricole stau la mana CJ-urilor, pentru alocari de fonduri, chiar daca aceste foruri nu au atributii de plata specificate explicit.Miza pastrarii camerelor agricole, fie ca Ong-uri ,cu atributii limitate,ori ca institutii subordonate CJ-urilor este cea a consultantei, pentru proiecte de miliarde de euro, din banii europeni pentru agricultura.

 

Echipa: Horia Marin/Madalin Anca

http://youtu.be/HZj16UraRjQ

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe