PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PREMIATE PENTRU PERFORMANŢĂ

PREMIATE PENTRU PERFORMANŢĂ

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Două eleve dâmboviţene au dovedit o dată în plus că după muncă vine şi răsplata. Provin din familii, care nu au o situaţie financiară de invidiat, însă au rezultate bune la şcoală şi planuri mari pentru viitor. Au înţeles că reuşita lor şi şansa unei naţii de a evolua constă în educaţie. Aşa cş şi-au stabilit de mici criteriile şi traseul pe care trebuie să-l urmeze în viaţă. Iar la toată această ambiţie contribuie pe cât posibil, părinţii şi profesorii. Cadrele didactice, care fac parte din Sindicatul Liber din Învăţământ, le-au oferit cate un laptop pentru a le fi de folos în anii de studiu care vor urma.

Carmen Stana este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu din Târgovişte. Se pregăteşte intens pentru examenele de Bacalaureat care bat la uşă, dar mai ales pentru examenul la Facultatea de Medicină. Spune că pasiunea pentru anatomie, biologie şi chimie a împins-o către această profesie. Părinţii, care nu au o situaţie financiară foarte bună, fac eforturi mari pentru a o susţine în şcoală să-şi împlinească visul de a deveni medic. Iar darul primit de la Sindicatul Liber din Învăţământ nu face decât să-i uşureze orele de studiu.

Mama adolescentei, învăţător de meserie, se simte privilegiată că fiica sa a fost selectată să primească darul atât de util. Cu modestie spune că este convinsă de faptul mulţi alţi copii ar fi meritat. Cu salariul de bugetar recunoaşte că se descurcă cu greu şi este conştientă că alegerea făcută de Carmen implică mari costuri financiare.

Şi Adriana Cobianu, elevă în clasa a IX-a la colegiul Naţional Constantin Cantacuzino din Târgovişte este un adolescent pentru care educaţia primează. Are numai note bune la învăţătură şi deşi părinţii nu au reuşit întotdeauna să îi ofere tot ce şi-a dorit, lipsurile au fost compensate de performanţa făcută la şcoală şi de sentimentul că după muncă vine şi răsplata.

Sindicatul Liber din Învăţământ a oferit laptopurile cadou celor două adolescente ale căror mame sunt anjajate în învăţământ.

Cele două premii au fost achiziţionate din fondurile sindicatului, adică din cotizaţia părinţilor, care se întoarce sub diverse forme la ei.

CORINA ENACHE

ROBERT SLĂMNOIU

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe