PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRIMA ZI DE FOC DIN AUGUST

PRIMA ZI DE FOC DIN AUGUST

de Mditv
57 vizualizări

Regiunea Sud-Muntenia s-a topit la propriu în prima zi a lunii august. La umbră, s-au înregistrat temperaturi de 37-38 de grade Celsius în județele din extremitatea sudică a țării. Voluntarii Crucii Roșii s-au mobilizat pentru a acorda primul ajutor în caz de urgență. Parcurile au fost luate cu asalt în căutarea de umbră. După valul de caniculă vor urma zile răcoroase, dar sfârșitul săptămânii va aduce din nou căldură sufocantă.

La primele ore ale dimineții se înregistrau deja 27 de grade Celsius, iar indicele de confort termic se apropia de pragul de 80 de unități, ceea ce anunța o zi de-a dreptul toridă.

COD GALBEN DÂMBOVIȚA

ARGEȘ

PRAHOVA

COD PORTOCALIUTELEORMAN

CĂLĂRAȘI

IALOMIȚA

ILFOV

Canicula din timpul zilei va fi urmată în special în zonele înalte de instabilitate atmosferică accentuată, avertizează meteorologii.

Pentru a veni în sprijinul populației în perioada caniculară voluntarii de la Crucea Roșie s-au mobilizat și au organizat punct de prim-ajutor la sediul instituției.

Și argeșenii care se resimt în urma căldurii pot merge la punctul de prima-ajutor de la biserica Sfântul Gheorghe din centrul Piteștiului, în zona Pieței Vasile Milea, unde vor primi apă și sprijin. Totodată, în Prahova, Consiliul Local Ploiești a pus la dispoziție punct de prima ajutor în fața Palatului Administrativ.

După valul de caniculă urmează câteva zile răcoroase, dar spre sfârșitul săptămânii se vor înregistra din nou temperaturi apropiate de pragul canicular.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe