PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRIMĂRIILE FAC INVENTARUL – VIDEO

PRIMĂRIILE FAC INVENTARUL – VIDEO

de admin
3 vizualizări

S-a dat startul la inventarierea livezilor.  Primariile din comunele dambovitene cu potential pomicol vor trebui sa realizeze pana in luna iunie, data estimativa la care s-ar putea deschide subsesiunea pentru pomicultura din cadrul noului Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, statistica suprafetelor ocupate de pomii fructiferi. Programul pomicol prevede nu mai putin de 260 de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro pot fi accesate pentru prelucrarea si comercializarea produselor obtinute.

Conform noului Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 subprogramul pomicol este gandit pe patru componente principale de interventie ce vizezaza  partea de  investitii in active fizice, componenta de procesare, pe cea legata de cooperare, cercetare, inovare dar si pe componenta de infiintarea a grupurilor de producatori.

Teoretic lucrurile ar trebui sa inceapa sa merga din ce in ce mai bine pentru pomicultori daca tinem cont de faptul ca de anul acesta vor putea obtine fonduri pentru reconversia plantatiilor.

De-a lungul timpului  in judetul Dambovita au fost infiintate de-a lungul timpului plantatii de pomi fructiferi in special mar si prun  pe o suprafata de 8.200 de hectare. Insa, potrivit celor mai recente raportari statistice , in prezent nu mai putin de 1.000 de hectare dintre aceste livezi sunt in declin. Din nefericire, realitatea pare sa fie alta, suprafetele de pomi fructiferi imbatriniti sunt mult mai mari.

In asemenea conditii Directia pentru Agricultura  Dambovita solicita primarilor sa realizeze inventarierea livezilor in asa fel incat sa obtina o baza  de date reale in vederea accesarii fondurilor europene pentru reconversie in pomicultura.

Avand  in vederea experianta programului de reconversie in viticultura si a calcularii normei de venit reprezentantii DADR solicita, ca fiecare unitate administrativa locala implicata in  gestionarea  acestor date, sa transmita cu acuratete informatiile obtinute.

 

 

Ilona Rotaru

Eugen Bănescu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe