PRIMARUL-ŞOFER PRINS ÎN ILEGALITATE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VÂRFURI, DÂMBOVIŢA

Un nouă situaţie de tot râsul în comuna dâmboviţeana Vârfuri, al cărui personaj principal este, bineînţeles, primarul Petre Iuga. După ce a ajuns vedetă naţională, graţie limbajului său colorat pe care îl foloseşte în adresele oficiale, acum, edilul a intrat în vizorul poliţiştilor. Acesta a fost prins conducând microbuzul şcolar din localitate, deşi nu deţinea atestat în acest sens. Până va obţine actele necesare, primarul stă pe tuţă, la fel şi microbuzul din dotare. Elevii sunt transportaţi pe rând cu cel de-al doilea microbuz şcolar, condus tot de un angajat al primăriei.

Faptul că microbuzul şcolar de la Vârfuri este condus de însuşi edilul şef nu mai miră pe nimeni. De ani de zile, primarul îi duce şi îi ia pe elevi de la şcoală. Tot timpul a fost foarte încântat de această activitate pe care o face, spune el, doar pentru copii.

Primarul ştia foarte bine că i-a expirat atestatul, mai ales că în primă fază, poliţiştii i-au dat doar un avertisment. Edilul nu l-a luat în seamă şi s-a trezit din nou cu poliţia pe cap, spune el, reclamat de persoane rău intenţionate.

Localnicii îl regretă pe şoferul-primar. Acum, copilaşii sunt nevoiţi să aştepte ca singurul şofer să facă mai multe curse pentru a-i duce pe toţi la şcoală sau acasă.

De transportul şcolar beneficiază aproximativ 130 de elevi. Toţi sunt transportaţi acum cu un singur microbuz şcolar, condus tot de un angajat al primăriei, care din 2014 are şi atribuţia de şofer.

În ciuda spuselor copiilor, primarul neagă că ar fi condus în cele trei zile, de când poliţiştii i-au interzis să mai pună mâna pe volanul microbuzului de transport şcolari.

Edilul spune că nu se lasă. S-a apucat de învăţat pentru a da examen, spunând că obţine atestatul mai repede decât ar face procedurile pentru angajarea unui şofer, aşa cum a dat Prefectura dispoziţie. Totuşi, parca nu îi vine să îi lase singuri pe copii pe drumul spre şcoală.

Pentru că a fost prins în ilegalitate, primarul a primit o amendă de 1 300 de lei, pe care a plătit-o, în 48 de ore, la jumătate.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Evenimente

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri