PRIMA PAGINĂ » Stiri » Calarasi » PERCHEZIȚII DE AMPLOARE ÎN PENITENCIARE ȘI LA O REȚEA CARE ACȚIONA PRIN “METODA ACCIDENTUL”

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE ÎN PENITENCIARE ȘI LA O REȚEA CARE ACȚIONA PRIN “METODA ACCIDENTUL”

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

“În urma a 10 percheziții efectuate cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor în Penitenciarele Galați și Tulcea, precum și pe raza județelor Ialomița și Călărași, au fost reținute 8 persoane bănuite de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda accidentul.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au descins la mai multe adrese din Călărași și Ialomița precum și în Penitenciarele de Maximă Siguranță Galați și Tulcea pentru destructurarea unei grupări care acționa prin metoda accidentul.

Din cercetările efectuate de polițiști, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, a reieșit că, în perioada 20 aprilie- 10 mai a.c. membrii grupării ar fi contactat telefonic mai multe persoane și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulație a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani.

În sarcina celor 8 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 ani, s-a reţinut comiterea a 6 infracţiuni de înşelăciune și 2 infracțiuni de tentativă la înșelăciune, victimele fiind persoane în vârstă, din judeţul Călăraşi. Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de de aproximativ 80.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor,  au fost identificate mai multe telefoane mobile și cartele SIM deținute ilegal în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați și au fost recuperați 7.000 de lei.

Faţă de cele 8 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la infracțiunea de înșelăciune, urmând ca astăzi să fie prezentate Judecătoriei Călărași cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză.”  cumunicat de presă IPJ Călărași

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe