PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Primele estimări europarlamentare – VIDEO

Primele estimări europarlamentare – VIDEO

de admin
3 vizualizări

PDL a realizat un prim sondaj de opinie privind intentia de vot, la alegerile europarlamentare din luna mai. Conform datelor, alianta PSD- UNPR- PC va castiga jumatate dintre mandate. Tinand cont de rezultate deja, in mass media, au aparut primele speculatii cu privire la numele europarlamentarilor ce vor reprezenta Romania in mandatul 2014-2020.

Sondajul CSOP,  a fost efectuat în perioada 18-26 februarie, la comanda PDL, luându-se în calcul partidele care depăşesc pragul electoral de 5%.Cu o cotă de 36%, în acest moment, alianta are toate şansele ca, după redistribuire, să câştige 15 locuri de europarlamentari. Pe locul al doilea se situează PDL, care cu un scor de 17% ar obţine 7 mandate. PNL, care este creditat cu 16%, ar avea 6 eurodeputaţi. Ultimele patru locuri ar fi împărţite în mod egal de PMP şi UDMR care, cu 8% şi respectiv 6% în sondaje, vor avea câte doi europarlamentari.

Tinand cont de acest sondaj deja sunt vehiculate numele celor 32 de eurodeputati ce vor reprezenta Romania in mandatul 2014-2020, cu toate ca, momentan, doar USD a anuntat oficial componenta listei. Aici fiind si cele mai sigure nume.Lista va cuprinde europarlamentari mai vechi incepand cu Corina Cretu, numarul 1 pe lista USD, sau Daciana Sarbu, sotia premierului Victor Ponta, dar si cu fostul ministru al IMM-urilor Marian Grapini.

Intre cele sapte mandate ale PDL se vor regasi cu siguranta Teodor Stolojan, Monica Macovei sau Traian Ungureanu actuali europarlamentari ai democrat liberalilor.

Si la PNL se regasesc fosti si actuali europarlamentari precum Norica Nicolai, Adina Valean, sotia presedintelui liberal Crin Antonescu sau fostul ministru al transporturilor Ramona Manescu.

Si PMP va ajunge in PE, cu doar doi eurodeputati, conform sondajului CSOP, iar acestia ar fi, cel mai probabil, Cristian Preda si Elena Basescu, daca fiica cea mica a presedintelui Basescu se va regasi pe lista Miscarii Populare.

In fine, doua mandate va obtine si UDMR cei mai indreptati sa spere la obtinerea acestora fiind actuali eurodeputati Iuliu Winkler si Csaba Sogor.

 

Redactor: Horia Marin

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe